vineri, 3 septembrie 2010

Tânăr şi neliniştit


El este Matteo Manassero. Şi vom mai auzi despre el. Ca amator, până la cei 17 ani împliniţi în aprilie (Berbec la întretăierea cu Taur), a realizat performanţe care-l recomandă pentru o carieră ieşită din comun. În primăvară, tânărul italian din Verona a doborât un record vechi de peste patru decenii, devenind golferul cu cea mai fragedă vârstă care realizează cut-ul în Mastersul american de la Augusta. La scurt timp după această performanţă şi după ce a împlinit 17 ani, fostul lider mondial al amatorilor a trecut la profesionism şi a debutat astfel la Openul Italiei BMW.
Însă amatorii de golf, cei care se apleacă asupra fenomenului, l-au remarcat în vara anului trecut, când a intrat în posesia medaliei de argint, după ce a încheiat pe cel mai înalt loc ca amator, pe terenul de la Turnberry. Aceasta după ce jucase în primele două runde în flight cu legendarul Tom Watson şi cu consacratul Sergio Garcia. Să nu uităm că avea doar 16 ani...
Joi, tânărul Matteo a izbucnit pe scena Circuitului European. A realizat cea mai bună rundă din scurta-i carieră de profesionist şi s-a instalat la conducere după prima rundă a Masters-ului European Omega, turneul dotat cu premii totale în valoare de două milioane de euro şi care a debutat în staţiunea Crans-sur-Sierre. Italianul a deschis cu 64, şapte sub par, cu şapte birdies, pe un teren în lungime de 6.823 de iarzi. Fapt interesant, el este urmat la doar o lovitură de alţi doi foşti câştigători ai Openului de amatori al Marii Britanii - englezul Graham Storm şi finlandezul Mikko Ilonen.
Desigur, Manassero şi-ar dori să devină cel mai tânăr câştigător din istoria Circuitului European, însă peninsularul s-ar mulţumi şi cu îndeplinirea obiectivului propus în acest sezon, acela de a câştiga suficient de mulţi bani pentru a evita trecerea prin furcile caudine ale şcolii de calificare din noiembrie. Iar pentru aceasta îi este suficientă o clasare pe primele cinci locuri din Elveţia, în condiţiile în care a primit deja şase din cele şapte invitaţii la care are dreptul în acest an. Ultima ar fi cea de la startul Campionatului Dunhill Links, turneu programat luna viitoare în Scoţia.

Niciun comentariu: